Crocodile en Mopane Worms - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Baukje Heemskerk - WaarBenJij.nu Crocodile en Mopane Worms - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Baukje Heemskerk - WaarBenJij.nu

Crocodile en Mopane Worms

Door: Baukje

Blijf op de hoogte en volg Baukje

12 September 2007 | Namibië, Windhoek

Vandaag is mijn 4e dag al in Windhoek en het lijkt alsof ik hier al heel lang ben. Het afscheid nemen op Schiphol viel me zwaar, maar eenmaal onderweg komen vooral gevoelens naar boven van nieuwsgierigheid en zin in avontuur. Op Schiphol al ontmoette ik Geert, waarmee ik een VSO-training heb gehad en die geprobeerd heeft 60 kilo mee te smokkelen, wat bij de douane in Londen voor het eerst is opgevallen… (Geert, hoe is het?). Hij gaat naar Rwanda en vliegt mee tot Londen. Op London Heathrow herkende Kim mij, mijn Randstad-partner-in-crime voor de komende periode. Daarna ging het kennismaken met alle nieuwe collega’s snel. In totaal zijn er 19 nieuwe VSO’ers en komen er nog 2 Indiers dit weekend aan. De al gearriveerde VSO’ers komen uit Canada, Finland, Amerika, Ierland, Uganda en vooral de UK. Beetje jammer is dat er 1 tas van mij in Jo’burg is achter gebleven en ik ben niet de enige die bagage mist. De dame achter de balie op de luchthaven vindt niet dat we mogen zeuren en zegt heel opgewekt: ohhh, but this is fine, sometimes planes arrive without any luggage. Look how many you’ve all got! Oftewel: Lang leve SAA!!

Tijdens de eerste avond uit eten in Joe’s Beer House blijkt de menukaart al een happening. Naast vlees en vis bestaat er een apart kopje voor Game, zoals Springbok, Kudu en Gemsbok. Ook staat er bij de specials een Bushman Salenti met: Osterich, Crocodile, Kudu, Chicken, waar je wat salade en spicy potato’s bij krijgt. Maar ik durf nog niet zo. De dag erna staat er wederom Crocodile op het menu (helaas niet verkrijgbaar) en dit keer ook gefrituurde Mopane Worms als voorgerecht. Die wil ik wel eens proberen en gelukkig met mij nog 3 anderen. Maar helaas zijn deze seizoensgebonden en alleen te krijgen in de regentijd, haha!! Ben wel teleurgesteld eigenlijk.

Een leuk onderdeel uit de In-country training was de drop-off, alsof je ouderwets op schoolkamp was. Met z’n 6’en werden we ergens in de stad gedropt en kregen we 3 opdrachten om diverse scholen/ instellingen in Windhoek te bezoeken om zo het land en de systemen te leren kennen. We worden overal hartelijk ontvangen en iedereen neemt de tijd om onze vragen te beantwoorden. De basisschool die we bezoeken blijkt Lifeline/Childline te kennen en is dus al handig voor mijn netwerk! En alle kids willen graag op de foto, dus ik heb al wat mooie koppies verzameld!

Later meer. Liefs Baukje

• 12 September 2007 - 19:44

Simone:

Ha Bauk,

Dat ik nou de eerste ben die reageert...!! Mooi verhaal van je tas, hopelijk heb je 'em snel terug!

Heel veel plezier daar en ben benieuwd naar al je verhalen!

Liefs, Simone

• 12 September 2007 - 22:05

Mieke:

fijn te lezen dat je al aardig begint in te burgeren (zoals je niet druk maken over een zoekgeraakte tas. En leuk, de drop-off, op deze manier stad, land en mensen te leren kennen.
    Veel succes met alles wat je gaat ondernemen, groetjes Vic en Mieke

• 13 September 2007 - 05:31

Hiske:

ha die bauk,

klinkt al super! mmm eigenlijk kun je dus de hele dierentuin daar opeten? ben benieuwd hoe lang je het volhoudt om berichtjes op je site te plaatsen!

groetjes hiske

• 13 September 2007 - 09:38

Corine:

He Baukje, eindelijk heb ik een normale verbinding zodat ik jullie sites weer eens even kan bekijken. KLinkt goed allemaal! Wij zijn gestart met de taaltraining, nou nou nou dat wordt nog wat... We mailen!

• 13 September 2007 - 11:34

IreneK:

Hai Baukje,
    Ik vind het zo gaaf om op deze manier te kunnen lezen hoe het met je gaat ! Leuk om alles van je te horen.
    Ik ben tussen de middag even naar Windhoek 'gevlogen' via Google Earth, want ik wilde even zien wat voor stad dat is. Ik heb Joe’s Beer House ook gevonden hoor, aan de Nelson Mandela Avenue, klopt dat? Ik kreeg 1250 hits op Google toen ik er naar zocht, klaarblijkelijk een erg populaire ontmoetingsplaats. Klopt het dat aan de andere kant van de weg geen bebouwing staat? Daar achter overigens staat een gigantisch gebouw, en zo heb ik nog even verder 'rondgekeken' in Windhoek, oa. scholen gezien, hotels, een ministerie, hoofdkantoor van Shell enzo. en een heel groot station, zo te zien.
    Als je dus nog eens gedropt wordt en de weg kwijt bent, bel je me maar dan kijk ik wel even of je rechtsaf of linksaf moet.... haha :-).
    Mij benieuwen hoe het je verder daar vergaat.
    Ik ga weer aan het werk.
    Groetjes (ook van Nico en Justin) en liefs, Irene

• 13 September 2007 - 11:34

Esther:

He Bauk,

Jammie, wormen met krokodilledressing en bushmannenworstjes! Hmm balen van die tas, volgende keer toch maar 60 kilo meenemen, dan hou je meer over.

groeten
    Esther

• 13 September 2007 - 17:33

Joost:

Mag je dat allemaal wel eten van Sonja Bakker?

• 13 September 2007 - 20:02

Maartje:

Hé Buk,

Wat goed dat je al zo snel een groot wereldreiziger verhaal hebt geplaatst.
    En ja je zeurt wel over die bagage, wees blij met wat je hebt, Hollanders.
    Hou me wel even op de hoogte van het wormen avondtuur, misschien kan ik dan als ZA specilaist laten invliegen en een wormen/bloedzuiger/krekel kookworkshop laten geven, moet een markt voor zijn...
    voor nu, dikke kus.
    Coockie

• 14 September 2007 - 12:05

Nic-in-china:

He hoi Baukje,
    Ik ben zo blij dat ik geen vlees eet joh! Er staat hier welliswaar in plaatjes ook van alles en nog wat op het menu. Zo zie je dieren buiten lopen, zo kijken ze je als delicatesse en hoofdpersoon van het banket aan. Goed om te lezen dat de ICT leuk is, voor mij zit het erop, Ik ga morgen richting nieuw huis... best wel spannend.
    He we schrijven! Cambodja klinkt nog steeds goed!
    Liefs Nic

• 14 September 2007 - 12:44

Nynke:

He Baukje!
    Mooi verhaal, goed om te lezen dat de eerste dagen goed zijn. Geniet van de incountry en alles wat er na komt. Veel liefs uit Oeganda!

• 14 September 2007 - 13:06

Zus Iris En Zwager :

ha zus, wij hebben vodafone als provider in nederland dus misschien moeten we iets van kpn gaan zoeken voor de tijd dat jij in namibie zit. en wat een toestand met je tas zeg, maar gelukkig heb je hem weer terug. zo te zien hoef jij je daar niet te vervelen met al die andere VSO-ers dus dat komt goed, alleen praten en mailen met nederland wordt nog een puzzel begrijp ik, nou zus veel plezier daar en laat even weten als je krokodil hebt gegeten, ahg arme dieren hihihi, succes en tot hoors, gr je zus